29.05.2019

Carinafour mukana Radical-projektissa – tulevaisuuden insinöörit koulutetaan yritykseen sopiviksi

Työelämä on muutoksessa, joten opiskelunkin täytyy muuttua. EU-rahoitteisen Radical-projektin pääpaino on insinöörikoulutuksen uudistamisessa, jonka vaikutuksia pyritään kohdistamaan erityisesti meriteollisuuteen. InTO, eli Insinööriksi Työssä Oppien on uusi insinöörikoulutuksen mallli, joka otetaan käyttöön tuotantotalouskoulutuksessa Turun Ammattikorkeakoulussa syksyllä 2019.

Malli syntyi Radical Erasmus-hankkeessa, jossa benchmarkattiin saksalaisia ja ranskalaisia dual-oppimismalleja, sekä suomalaista toisen asteen oppisopimusmallia. InTO-mallissa yritys ja opiskelija tekevät yhteistyötä koko neljän vuoden opiskelijan opiskelujen ajan. Tavoitteena on, että opiskelija on 3 päivää viikossa yrityksessä töissä ja 2 päivää koulussa. Yritykselle mallin etu näkyy muun muassa kesätyöntekijän rekrytoinnin ja perehdyttämisen helppoudessa – tuttu opiskelija tuntee yrityksen ja sen tekijät ja työhön on helpompi tarttua. Valmistuttuaan opiskelija on tuottava työntekijä yritykselle.

Carinafour lähti mukaan hankkeeseen nähdessään edun vaikuttaa ammattikorkeakoulujen oppimissisältöön ja tuottaa siten uusia työntekijöitä. Carinafour tulee tarvitsemaan lähivuosina paljon uutta työvoimaa, joista osa tulee suoraan koulun penkiltä. Radical-projektissa mukana oleminen on osa Carinafourin strategiaa, jolla löydetään tarvittavat henkilöt yritykseen myöhemmin töihin. Strateginen ja järjestelmällinen ajattelu tulevan työvoiman kouluttamisessa säästää yrityksen resursseja huomattavasti. Uudet nuoret kyvyt tuovat mukanaan uusia näkökulmia ja nuorten insinöörien integroiminen senioriammattilaisten tiimeihin synnyttää uutta dynamiikkaa ja kilpailukykyä.

Carinafourin Ari Viitanen oli puhumassa InTO-aamussa Forum Marinumilla 29.5.2019.

Uusimmat blogikirjoitukset