30.06.2016

Henkilöstöresursseja skaalatessa työnlaatua hallitaan koulutuksen avulla

Henkilöstöresursseja pitää pystyä lisäämään nopealla aikataululla, kun asiakkaan tarve tuotannon kappalemäärien suhteen kasvaa. Tällöin yksittäisvirtausta säädetään muuttuneen tarpeen mukaan, joka mahdollistaa keskeneräisen tuotannon pysymisen minimissään. Kasvaneen henkilöstötarpeen myötä Carinafourille tuli loppukevään aikana 25 uutta työntekijää asennus- ja logistiikkatehtäviin Carinafourin asiakaskohteeseen Piikkio Worksin tehtaalle. Rekrytointi- ja koulutusprosessit suunniteltiin sekä toteutettiin yhdessä Opteamin, Edumaxin ja Meyer Turun Laivanrakennusoppilaitoksen kanssa. Carinafourille on tuotannon operaattorina ensisijaisen tärkeää löytää rekrytoidessa paikalliset työnhakijat, jotta Varsinais-Suomen alueelle jäisi maksimi hyöty toteutetuista asiakasprojekteista.

Henkilöstöresurssien skaalautumisen mahdollistaa hyvin määritellyt standardisoidut työprosessit, joiden avulla voidaan nopeasti ja laadukkaasti nostaa tuotantokapasiteettia, sekä huippuluokan koulutusprosessi, joka mahdollistaa skaalautumisen laadun ja nopeuden.

– Perehdytyksellä on tärkeä rooli, jotta oikeat työtavat tulevat tehtyä laadukkaasti oikeassa järjestyksessä. Vakioiduissa tuotannon työprosesseissa pitää olla tarkkana, jotta oppimisaika olisi mahdollisimman lyhyt ja selkeä, täsmentää asiakkuuspäällikkö Mika Söderman.

Uudet työntekijät aloittivat kolmen viikon koulutuksella, jonka päätavoitteena oli varmistaa, että he pystyvät vastaamaan asiakkaan teknisiin ja visuaalisiin laatuvaatimuksiin sekä toimimaan osana yksittäisvirtaavaa tuotantoprosessia.

– Myös ’Core-tiimin’ koulutus on tärkeää, sillä he opastavat ja ohjaavat uuden henkilön omaan työhön. Tätä varten olemme kehittäneet uuden sisääntuloprosessin, kertoo Söderman.

Koulutusjakson päätyttyä jokainen uusi työntekijä antaa työnäytteen, jonka avulla vielä varmistetaan työnlaatu tuotannossa.

– Jo koulutuksen aikana työilmapiiriä kehuttiin loistavaksi ja olimme nopeasti kiinni tuotannon yksittäisvirtauksen tahtiajoissa, joka oli myös yksi koulutuksen tavoitteista, täsmentää Söderman.

Uusimmat blogikirjoitukset